Recomanem...

  • Tertúlia Literària amb Jaume Cabré
  • Inauguració i conferència Sr.Joan Beltran i Cavaller
  • Actuació Gràcies Ovidi

dimecres, 11 de març del 2009

LES LLETRES DE LA FIRA (1)

Seguint la tradició del mestre Emigdi , encetem una secció que anirà tenint diferents capítols.
Com en tota selecció sempre corres el perill de deixar-te algun dels elements fonamentals. Mai us ha passat de posar-vos a taula i pensar :com pot ser que no hagi posat sal a les bajoques?
Però esperem que amb l'ajuda de tots ens en sortim bé.
La primera lletra de la Fira com no podia ser d'altra manera se l'emporta l'E d'EMIGDI.

Són tants els adjectius que li pertoquen que ens quedaríem curts.Els que els coneixeu sabeu a què ens estem referint però deixeu-nos centrar en el tema de la Fira.

Ell va ser qui ens va fer caure en la circumstància històrica que s'estava produint. Explicant-nos com al maig del 1937 , en plena Guerra Civil, Joan Cid i Mulet va organitzar una fira literària a Tortosa, i com després va ser el responsable del pabelló de Catalunya a la Feria Internacional de Mèxic concretament al 1944 i 1946.És a partir d'aquest moment que es gesta la idea de poder fer una fira del llibre i que ens ha dut fins aquí.

Emigdi creu en el que està fent. En el nostre territori com un tot pel què s'ha de treballar i en el nostre potencial en tots els sentits però evidentment prioritzant-ne la Cultura.

No cal ni dir que ha estat l'ànima de la Fira , com també ho ha estat del Centenari i de tot allò amb el què s´'implica.

La feina al seu costat és ben fàcil i que esperem poder continuar treballant al seu costat durant molt de temps. Aquesta serà una bona notícia per a tots plegats.