Recomanem...

  • Tertúlia Literària amb Jaume Cabré
  • Inauguració i conferència Sr.Joan Beltran i Cavaller
  • Actuació Gràcies Ovidi

dilluns, 30 de març del 2009

CONFERÈNCIES A LA FIRA

Amb l'objectiu d'anar-vos aproximant a poc a poc els actes de la fira en farem una publicació periòdicament d'apunts que ens presentaran de manera temàtica les diferents activitats que completen la programació de la III Fira literària Joan Cid i Mulet.
CONFERÈNCIES DIJOUS 19:00h I Conferència del Cicle “Llengua i…” coorganitzada per la UOC , Omnium Cultural, la Plataforma Sobirania i Progrés ,l’Observatori de la Llengua Catalana i l’EMD de Jesús. Es durà a terme la conferència “Llengua i identitat a Catalunya” a càrrec de Miquel Strubell, professor associat a la UOC. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez
DIVENDRES 11:00h Conferència sobre Manel Pérez Bonfill destinada específicament als alumnes del IES participants en el II Concurs de treballs de recerca a càrrec de Lluís Martín Santos. Lloc:Sala Jordi Brull i Martínez
La Sala Jordi Brull i Martínez es troba ubicada a la primera planta de l'edifici de la Immaculada de Jesús
Com podeu observar dos ponents de primer nivell coneixedors en profunditat dels temes a tractar als que agraïm la seva col.laboració amb la Fira.
A més la conferència "Llengua i identitat a Catalunya" serà la primera d'un total de tres conferències que sobre la Llengua Catalana s'aniran realitzant amb l'objectiu de contribuir a posar damunt la taula la situació actual de la nostra Llengua en diferents àmbits socio-culturals.
Es tracta a més d'una col.laboració entre l'EMD de Jesús , la UOC i Omnium , fet que contribueix a enriquir les aportacions i a ampliar el camp d'acció.Us esperem!

LES LLETRES DE LA FIRA

No ens voldríem deixar ningú i per aquest motiu us donem a conéixer totes i cadascuna de les plomes que ens acompanyaran a la Fira. Més de vint-i-cinc escriptores i escriptors estaran presents amb les seves darreres novetats a les dues sessions de macropresentacions del diumenge 19 d’abril de 2009. Entre els presents destaquen les següents novetats: Abusos del ritual de Manel Pérez Bofill d’Ed.Pagès, Impremta Babel d’Andreu Carranza d’Ed.Cossetània, Pilota de set de Joan Pinyol d’Ed.Proa, La Maldat Oculta de Bendi Suárez, Port endins de Vicent Pellicer d’Ed.Cossetània, A la barana dels teus dits de Jesús Mª Tibau d’Aeditors, Aigües fondes de Francesca Aliern d’Ed.Cossetània, Dies d’anhels de Rafel Duran i Emigdi Subirats d’Aeditors, Tots els camins porten a Romania de Ramon Usall i Eduard Roure. Durant la sessió del matí es realitzarà la presentació del llibre Deu poemes universals amb cura de Jaume Llambrich publicat per la URV, La bugada del cel d’Estrella Ramon d’Edicions del Pirata , Colors de Sílvia Favà d’Aeditors, Baphomet i la taula esmaragda de Miquel Esteve d’Ed.Cossetània, Contalles de Muniatto de les germanes Besolí, d’Onada Edicions, Contes de Marta i Arnau de Remei Franch d’Edicions del Pirata, Remeiets de Rosa Sánchez d’Aeditors, Hojas dormidas de Glòria Fandos, Elles de Núria Menassanch, Oli en un llum d’Ignasi Rebès d’ Ed.Fonoll i Història d’una cuinera de Carme Martí d’Ed.Fonoll . L’acte de presentació de llibres de la tarde acabarà amb la posada en escena dirigida per Xavier Aragó de la presentació del llibre Tot i de cop de Carles Ibáñez , editat per La Veu de l’Ebre. A més també tindrà lloc la presentació del llibre recull dels treballs guanyadors del I Concurs de treballs de recerca en l’àmbit literari i de l’exili 2008, editat per l’EMD de Jesús amb la col.laboració de la Diputació de Tarragona, i el I Volum de les obres completes de Joan Cid i Mulet que recull les seves tres novel.les en Llengua Catalana : A l’ombra del Montsià (1933) , Rosa Mª (1935) i Destins (1947) i que ha estat editat també per l’EMD de Jesús. Serà per tant, un bon moment per poder guadir de la presència dels i les nostres escriptores i escriptors qui seran presents a la fira, en els diferents estands, signant les seves obres. Us esperem !!!