Recomanem...

  • Tertúlia Literària amb Jaume Cabré
  • Inauguració i conferència Sr.Joan Beltran i Cavaller
  • Actuació Gràcies Ovidi

diumenge, 22 de març del 2009

LLIBRES PER A TOTES LES EDATS

Ja feia dies que teniem ganes de publicar aquesta notícia però ens feia falta la imatge, avui l'hem aconseguit.

Aquest matí hem fet teatre per als més menuts de la casa i com no podia ser d'altra manera Muniatto , o Eusebi Morcillo , estava present no actuant però si col.laborant amb el seu amic Oscar qui ens ha ofert un espectacle de malabars d'allò més entretingut que ha agradat moltíssim a tots els xiquets i xiquetes presents.

L'Eusebi ha tingut la bona pensada de convertir el seu personatge d'escenari en un personatge de conte, i amb l'ajuda de l'Ester i l'Olga , les Germanes Besolí, que són en definitiva les que han escrit les històries i les han il.lustrat, han llençat al carrer una nova col.lecció "Els contes de muniatto" dels que ja n'han sortit els tres primers números:

Muniatto fa surf, Muniatto i la mosca verda i Muniatto i els calcetins de colors.

Ens agrada comprovar com els artistes locals es van obrint portes i diversifiquen la seva producció. Evidentment Muniatto estarà present a la Fira no només en les presentacions sinó amb un estand perquè tots els qui vulguin puguin adquirir els contes.

A més també hi ha programades per al divendres 17 d'abril, presentacions per als alumnes del CEEP Sant Jordi i per als de Cicle Inicial i Cicle Infantil del Ceip Daniel Mangrané i de la Llar l'Espurna.

A la fira tindrem també diferents novetats editorials per als més joves de la casa , entre les que destaquem :La bugada del cel d'Estrella Ramon i els Contes de Marta i Arnau de Remei Franch i Colors de Sílvia Favà.

Totes aquestes darrera novetats estaran presents en les macropresentacions del diumenge 19 a les 12:00h i a les 18:00h però les autores estaran presents als seus estands corresponents durant els dies de la fira i signaran a tots aquells qui vulguin les seves produccions.

Els volem agrair des de la Comissió de la Fira la seva presència i la col.labo

ració que s'han brindat a oferir-nos.

Les lletres de la Fira (4)

Divendres passat vaig tenir el goig d'assistir a una de les moltes presentacions que aquests dies inunden l'oferta cultural de les nostres poblacions.
Ara bé, no va ser una més .Es tractava d'una presentació d'amic a amiga , de "Bon rotllo" que diem ara.
L'Emigdi Subirats va presentar-li la seva darrera producció a la Francesca i com no podia ser d'altra manera l'acte va reflexar la sinceritat amb que Emigdi exposa les seves idees i els seus pensaments.
Aprofitarem l'apunt per a dedicar-li a Francesca escollint-la com a la nova lletra de la Fira la F de FRANCESCA ALIERN.
Francesca és més que una de les millores escriptores de les nostres Terres. És per a la gent de la Fira una amiga i una excel.lent col.laboradora disposada en tot moment a donar un cop de mà i sobretot a ser present en aquells actes on creu que la seva presència pot ser necessària.
Reproduirem paraules d'Emigdi per definir la seva obra: Francesca és l'escriptora del realisme social, escriu històries que arriben al cor .Els seus temes no són fàcils de tractar i té el do de convertir-los en propers i fer que no ens passin indiferents.
La va definir com a la mestra dels antiherois, dels personatges dolents, malèfics... amb un estil que parla per ell mateix i que no necessita ser signat perquè sabem qui ha escrit aquella novel.la.
Francesca , enhorabona un altre cop per la teva obra, no només la darrera "Aigües fondes" que per cert serà presentada a la Fira en les macropresentacions del diumenge i aquella mateixa setmana el dijous a les 19:30h a la Biblioteca de Jesús en un acte organitzat per l'Associació de Dones de Jesús i que serà presentat pel pintor i professor Manel Marqués, sinó per tota la teva producció que tants bons moments ens ha fet passar. Avui va per tu Francesca ah! i que et millores.