Recomanem...

  • Tertúlia Literària amb Jaume Cabré
  • Inauguració i conferència Sr.Joan Beltran i Cavaller
  • Actuació Gràcies Ovidi

dimarts, 24 de març del 2009

Ha mort Ricard Salvat

Avui ha mort el tortosí universal Ricard Salvat a causa d'un vessament cerebral. Ricard Salvat (Tortosa, 1934) va ser catedràtic d’Arts Escèniques de la UB. Considerat una figura clau en la renovació de les arts escèniques a Catalunya va dirigir més d’un centenar d’obres, concretament 163. Entre elles cal esmentar Ronda de mort a Sinera, basada en textos de Salvador Espriu, al Teatre Lliure, un muntatge emblemàtic dins la trajectòria de Ricard Salvat, que va portar l’obra a escena per primer cop el 1965 ,o a Madrid Noche de guerra en el Museo del Prado, de Rafael Alberti.
L’any 1960 va fundar amb Maria Aurèlia Capmany l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual i, el 1975, l’Escola d’Estudis Artístics de l’Hospitalet de Llobregat. Va ser director del Festival Internacional de Teatre de Sitges de 1977 a 1986, i president de l’Associació d’Investigació i Experimentació Teatral (AIET), vinculada a la Càtedra d’Història de les Arts Escèniques de la UB. Entre les distincions que ha rebut al llarg de la seva trajectòria destaquen el Premi Lorca, el Premi Imre Madach d’Hongria, el Premi ADB, el Premi Nacional de Teatre i la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona.
Dins de les seves darreres ocupacions destaca la direcció del festival de teatre Entrecultures a Tortosa.
Amb la voluntad de retre-li un merescut homenatge volem tenir un record a la seva trajectòria vital i professional dins els diferents actes de la Fira Literària .
(Informació extreta de l'entrevista realitzada per Núria Quintana a la revista de la UB La universitat avui)