Recomanem...

  • Tertúlia Literària amb Jaume Cabré
  • Inauguració i conferència Sr.Joan Beltran i Cavaller
  • Actuació Gràcies Ovidi

dimecres, 1 d’abril del 2009

PÉREZ BONFILL I EL MÓN DEL TEATRE

Avui ens hem decidit a publicar un apunt que s'ha penjat aquests dies i que té molt a veure amb la Fira. Es tracta d'un escrit de la Mònica Subirats, germana per cert del nostre Emigdi. Ens explica la seva experiència personal, d'una banda amb Shakespeare, protagonista del treball de recerca guanyador de l'accèsit del I Concurs de Treballs de recerca en l'àmbit literari i de l'exili i de l'altra part amb Pérez Bonfill de qui en va ser alumna .Pensem que és curiós com a testimoni directe d'això que tant reivindiquem en aquesta edició de la Fira, la transcedència cultural, pedagògica i humana de Manuel Pérez Bonfill:
"Estudiant per a les opos, arriba un moment que ja no saps què estàs escrivint ni llegint, i , de repent, al llegir una cosa qualsevol et ve a la memòria algun fet del passat que va significar alguna cosa en la teva vida. Mentre estava preparant el tema 44 "Shakespeare and the Tudor Age. Elizabethan literary masterpieces", me'n vaig adonar que una de les obres que s'havien de preparar era "Midsummer Night's Dream". Casualitat o destí, jo vaig formar part d'una obra de teatre a l'institut Joaquim Bau el curs 1983-84, i l'obra en qüestió era "El somni d'una nit de Sant Joan" de Josep Maria de Sagarra, l'adaptació catalana de l'obra de Shakespeare. Aquesta aula de teatre del professor Manel Pérez Bonfill ens va permetre a molts pujar a un escenari i actuar, cosa que mai més he fet perque el teatre no és per a mi com a actriu, és clar. El meu paper era el d'una de les fades que rondaven pel bosc d'Atenes mentre tot un seguit d'històries embolicades anaven tenint lloc.Shakespeare va recollir i reelaborar uns éssers provenents de la mitologia celta per esbrinar algunes de les motivacions de la conducta humana, per lligar el conscient i l'inconscient. En una Atenes intemporal, el mestre aconsegueix barrejar personatges de diferents estrats socials amb aquells éssers irreals que poblen els boscos misteriosos on tot pot passar.La meva experiència? Doncs meravellosa. Tot va ser molt bò, els companys, el director, l'ambient, les rises, les baralles... Ara, recordant-ho des de la meva visió present i de persona adulta, he de reconéixer que en vaig gaudir i molt! I, a més, ara en podré treure profit per a estudiar per a les opos, què més se pot demanar?"

SOLUCIÓ AL 100 JOC LITERARI

Ens complau poder-vos anunciar finalment que la resposta a l'enigma era la següent:
A l'ombra del Montsià
Joan Cid i Mulet
Evidentment i tal com ja ens feien saber alguns comentaris, l'escriptor no podia ser cap altre i per a ajudar-vos a descobrir el títol de l'obra, vam creure que la imatge us podria ajudar.
La veritat és que el dia que vam penjar l'apunt vam tenir moltíssimes visites , si més no, més de les que tenim habitualment.
Volem aprofitar per a reconéixer l'encert de la dinàmica proposada, de la metodologia seguida i la voluntat demostrada per tots aquells que han seguit els passos i que han participat activament en el joc.
Enhorabona a tots i especialment a tu Jesús Mª. Estem ja desitjant saber quina és la nova proposta que ens presentaràs.