Recomanem...

  • Tertúlia Literària amb Jaume Cabré
  • Inauguració i conferència Sr.Joan Beltran i Cavaller
  • Actuació Gràcies Ovidi

dilluns, 6 d’abril del 2009

ACABEM EL DIUMENGE...

DIUMENGE 19 D’ABRIL DE 2009. TOTS A LA FIRA. 11:00h Veus del món. Proposta intercultural de conta contes en diferents llengües. Es realitzarà la lectura de diferents texts del llibre Deu poemes universals de Publicacions de la URV. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
11:30h Presentació del número 3 de la revista beCEroLes. Lletres de llengua i literatura, a càrrec d’Albert Aragonés. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
12:00h Macropresentació de llibres: Es presentaran els següents llibres: Abusos del ritual de Manuel Pérez Bonfill (Pagès), Impremta Babel d’Andreu Carranza (Columna), Pilota de set de Joan Pinyol (Proa), La Maldat Oculta de Bendi Suárez, Port endins de Vicent Pellicer (Cossetània), A la barana dels teus dits de Jesús M. Tibau (Aeditors), Aigües fondes de Francesca Aliern (Cossetània), Dies d’anhels de Rafel Duran i Emigdi Subirats (Aeditors) i Tots els camins porten a Romania de Ramon Usall i Eduard Roure.
13:00h Presentació del llibre Deu poemes universals, a cura de Jaume Llambrich, publicat per la URV. Comptarem amb la presència de la Dra. Maria Bargalló, vicerectora d’Estudiants i Comunitat Universitària de la URV, i del Dr. Azael Fabregat, director del Campus de la URV a les Terres de l’Ebre. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
14:00h Dinar literari amb lectura lliure de texts. S'hi pot inscriure tothom qui vulgui. El preu del tiquet és de 10 €. Lloc: Restaurant del Casal Sant Francesc. Inscripció prèvia, al tel. 977 500 735. 17:00h Conta contes infantil, amb Irene López, que explicarà diferents contes del Bagul de les meves joguines. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada. 18:00h Macropresentació de llibres: Es presentaran els següents llibres: La bugada del cel d’Estrella Ramon (Edicions del Pirata), Colors de Sílvia Favà (Aeditors), Baphomet i la taula esmaragda de Miquel Esteve (Cossetània), Contalles de Muniatto de les germanes Besolí (Onada), Contes de Marta i Arnau de Remei Franch (Edicions del Pirata), Remeiets de Rosa Sánchez (Aeditors), Hojas dormidas de Glòria Fandos, Elles de Núria Menasanch, Oli en un llum d’Ignasi Revès (Fonoll), Esmorzars de Lleida d’Ignasi Revès (Salòria) i Història d’una cuinera de Carme Martí (Fonoll). L’acte acabarà amb la posada en escena dirigida per Xavier Aragó de la presentació del llibre Tot i de cop de Carles Ibáñez, editat per La Veu de l’Ebre. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
19:00h Acte de cloenda de la Fira. Sorteig dels lots de llibres entre els assistents als estands. Actuació del Grup de Gralles i Tabals de Jesús. Exhibició de Grup Ball Música Country. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
I fins aquí. Us esperem a totes i tots!!!!

ELS ACTES PROGRAMATS PEL DISSABTE

DISSABTE 18 D'ABRIL
JORNADA CENTRAL
Durant tot el dia, tallers de llengua i literatura per als més petits, coordinats pels estudiants de IV curs de Filologia Catalana de la URV. Els tallers inclouran la lectura de poemes, recerca de texts, passatemps, encreuats, cal.ligrames, elaboració de murals… Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
11:00h Teatre de titelles. Es representarà l’obra La cucafera, a càrrec de la companyia teatral L’Udol. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
12:00h Entrega dels premis corresponents a les activitats realitzades al Punt@Jove de Jesús i del concurs De camí a la Fira, realitzat amb els alumnes del CEIP Daniel Mangrané. Col·labora: Editorial Edebé. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada
12.15h Es busca ajudant per al comissari Llampec. Lectura escenificada de les aventures del comissari Llampec. Regal de llibres entre els que descobreixin l’enigma. Col·labora: Edicions del Pirata. Lloc:Plaça Pati de la Immaculada
17:30h Inauguració oficial de la Fira a càrrec del catedràtic de Literatura i escriptor Manuel Pérez Bonfill. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
18:00h Taller d’il·lustració de contes, a càrrec de Mentxu Pérez Llorca. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada
18:30h Presentació del llibre I Volum Obres completes de Joan Cid i Mulet, que inclou la reedició de les seves novel·les en llengua catalana Maria Rosa, Destins i A l’ombra del Montsià. Comptarà amb les intervencions d’Emigdi Subirats, historiador; Pere Panisello, alcalde de Jesús, i Francesc Xavier Vega, director dels Serveis Territorials de Cultura. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
19:30h Taula Rodona. CyberLiteratura. Comptarem amb la presència de Jesús M. Tibau, Emigdi Subirats, Joan Pinyol, Albert Aragonés i Vicent Pellicer. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
23:00h Actuació del músic Jesús Fusté, cantautor literari.Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
I fins aquí el dissabte...

ELS ACTES DEL DIVENDRES

Amb l'objectiu de facilitar-vos la selecció dels diferents actes als que més us interessi d'assistir us anem donant a conéixer la programació de la fira dels tres dies:
Divendres 17 d'abril
LES ESCOLES A LA FIRA
Durant tot el dia, tallers de llengua i literatura per als més petits, coordinats pels estudiants de IV curs de Filologia Catalana de la URV. Els tallers inclouran la lectura de poemes, recerca de textos, passatemps, encreuats, cal·ligrames, elaboració de murals… Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
10:00h Presentació de la nova col·lecció de les Contalles de Muniatto Xou destinat als alumnes del CEEP Sant Jordi. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
11:00h Conferència sobre Manuel Pérez Bonfill destinada específicament als alumnes del IES participants en el II Concurs de treballs de recerca, a càrrec de Lluís Martín Santos. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
11:00 Conta contes per als alumnes de Ed. Infantil i Inicial del CEIP Daniel Mangrané i de la Llar Espurna. Presentació de les Contalles de Muniatto Xou. Lloc: Pati del CEIP Daniel Mangrané.
12:00h Presentació del Llibre recull dels treballs guanyadors del I Concurs de Treballs de Recerca en l’àmbit de la Literatura i de l’Exili. Any 2008: Un escriptor de Tortosa: Manuel Pérez Bonfill, d’Agnès Pegueroles, i William Shakespeare de Martina Monllau. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada. 12:30h Entrega dels premis del II CONCURS DE TREBALLS DE RECERCA EN L’ÀMBIT LITERARI I DE L’EXILI. Col·labora: Agència de viatges Dertotravel. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
Durant tot el matí, visita dels alumnes de l'IES de l’Ebre, IES Joaquim Bau, Col·legi Diocesà Sagrada Família, IES de Roquetes i CEEP Sant Jordi als estands de la Fira.
13:00h Menú Literari al menjador escolar del CEIP Daniel Mangrané, a càrrec d’autors locals. Es realitzarà la lectura del “Menú de Fina Anglès”. Lloc: Menjador escolar CEIP Daniel Mangrané. 15:00h Conta contes per als alumnes de cicle mitjà i superior del CEIP Daniel Mangrané que visitaran la Fira. Comptarem amb la col·laboració de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, la Biblioteca de Roquetes i el Punt@Jove de Jesús, amb l’activitat “Expliquem l’astronomia”. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
19:00h Sessió del Club de Lectura de Jesús coordinat per Mònica Sales. Es treballarà el llibre Carrer de només un de Manuel Pérez Bonfill, amb la col·laboració de Pili Ibáñez. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
20:00h Recital poètic a càrrec de poetes de les nostres terres: Vicent Pellicer, Lluís Martín Santos, Xavier Aragó, Bendi Suárez, M. José Fernández, Emigdi Subirats i Manel Ollé. Els acompanyarà a la guitarra el músic Paco Prieto. Es recitaran poemes de Manuel Pérez Bonfill. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
21:00h Xerrada “Del prestatge de casa a la lleixa virtual: la biblioteca personal a la xarxa” a càrrec de Núria Gallart, cap de la Biblioteca Universitaria de Sabadell. Seguirà Taula rodona “Compartir lectures a l’hora d’internet” amb Rafa Santiago, Jesús Tibau i Joana Serret, dels clubs de lectura de Tarragona, Tortosa i Amposta, respectivament, junt a la ponent Núria Gallart.L’acte , organitzat per l’Associació Atictes i amb la col·laboració de la URV, clourà amb tertúlia acompanyada amb copa de cava a peu dret i podrà seguir-se per vídeo i xat a través de àtic2.cat.
22:30h Representació de l’obra de teatre Blat d’Orió de Xavier Aragó, extreta de l’obra narrativa L’exiliada d’Artur