Recomanem...

  • Tertúlia Literària amb Jaume Cabré
  • Inauguració i conferència Sr.Joan Beltran i Cavaller
  • Actuació Gràcies Ovidi

dilluns, 6 d’abril del 2009

ELS ACTES DEL DIVENDRES

Amb l'objectiu de facilitar-vos la selecció dels diferents actes als que més us interessi d'assistir us anem donant a conéixer la programació de la fira dels tres dies:
Divendres 17 d'abril
LES ESCOLES A LA FIRA
Durant tot el dia, tallers de llengua i literatura per als més petits, coordinats pels estudiants de IV curs de Filologia Catalana de la URV. Els tallers inclouran la lectura de poemes, recerca de textos, passatemps, encreuats, cal·ligrames, elaboració de murals… Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
10:00h Presentació de la nova col·lecció de les Contalles de Muniatto Xou destinat als alumnes del CEEP Sant Jordi. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
11:00h Conferència sobre Manuel Pérez Bonfill destinada específicament als alumnes del IES participants en el II Concurs de treballs de recerca, a càrrec de Lluís Martín Santos. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
11:00 Conta contes per als alumnes de Ed. Infantil i Inicial del CEIP Daniel Mangrané i de la Llar Espurna. Presentació de les Contalles de Muniatto Xou. Lloc: Pati del CEIP Daniel Mangrané.
12:00h Presentació del Llibre recull dels treballs guanyadors del I Concurs de Treballs de Recerca en l’àmbit de la Literatura i de l’Exili. Any 2008: Un escriptor de Tortosa: Manuel Pérez Bonfill, d’Agnès Pegueroles, i William Shakespeare de Martina Monllau. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada. 12:30h Entrega dels premis del II CONCURS DE TREBALLS DE RECERCA EN L’ÀMBIT LITERARI I DE L’EXILI. Col·labora: Agència de viatges Dertotravel. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
Durant tot el matí, visita dels alumnes de l'IES de l’Ebre, IES Joaquim Bau, Col·legi Diocesà Sagrada Família, IES de Roquetes i CEEP Sant Jordi als estands de la Fira.
13:00h Menú Literari al menjador escolar del CEIP Daniel Mangrané, a càrrec d’autors locals. Es realitzarà la lectura del “Menú de Fina Anglès”. Lloc: Menjador escolar CEIP Daniel Mangrané. 15:00h Conta contes per als alumnes de cicle mitjà i superior del CEIP Daniel Mangrané que visitaran la Fira. Comptarem amb la col·laboració de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, la Biblioteca de Roquetes i el Punt@Jove de Jesús, amb l’activitat “Expliquem l’astronomia”. Lloc: Plaça Pati de la Immaculada.
19:00h Sessió del Club de Lectura de Jesús coordinat per Mònica Sales. Es treballarà el llibre Carrer de només un de Manuel Pérez Bonfill, amb la col·laboració de Pili Ibáñez. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
20:00h Recital poètic a càrrec de poetes de les nostres terres: Vicent Pellicer, Lluís Martín Santos, Xavier Aragó, Bendi Suárez, M. José Fernández, Emigdi Subirats i Manel Ollé. Els acompanyarà a la guitarra el músic Paco Prieto. Es recitaran poemes de Manuel Pérez Bonfill. Lloc: Sala Jordi Brull i Martínez.
21:00h Xerrada “Del prestatge de casa a la lleixa virtual: la biblioteca personal a la xarxa” a càrrec de Núria Gallart, cap de la Biblioteca Universitaria de Sabadell. Seguirà Taula rodona “Compartir lectures a l’hora d’internet” amb Rafa Santiago, Jesús Tibau i Joana Serret, dels clubs de lectura de Tarragona, Tortosa i Amposta, respectivament, junt a la ponent Núria Gallart.L’acte , organitzat per l’Associació Atictes i amb la col·laboració de la URV, clourà amb tertúlia acompanyada amb copa de cava a peu dret i podrà seguir-se per vídeo i xat a través de àtic2.cat.
22:30h Representació de l’obra de teatre Blat d’Orió de Xavier Aragó, extreta de l’obra narrativa L’exiliada d’Artur

1 comentari: